ArtByLisReedtz

Lis Reedtz Vestergaard

Vinhøsten 2020

Så gik vinhøsten igang sept. 2020. Den 28. sept. høstede vi Solaris med en oesle på 80. Det var et kæmpe stort sorteringsarbejde, da der var begyndende råd i klaserne som skulle klippes væk inden presning. Der blev ialt 22 liter til gæring. 

Den 30. sept høstede vi Zalas Perle og Ortega. Zalas var flotte og krævede næsten ingen sortering, hvorimod Ortega var noget angrebet af fluer. Udbytte 8 liter ZalasPerle og 4 liter Ortega. Næste sæson må vi huske at sprøjet Ortega.....

Den 9. oktober høstede vi Rondo. Flotte klaser - oesle 70. Der blev sat 24 liter til gæring. 


Nu venter vi spændt på resultatet.....

----------------------------------------------------------------------------

Vinhøsten 2019

Så gik vinhøsten igang sept. 2019. Ikke noget prangende år. Der kom forholdsvis streng frost i maj efter at knopperne var bristet, hvilket betød at en hel del vækst gik tabt. Næste problem var at der var manglende bestøvning, så en del af drueklaserne udviklede sig ikke.

Den tredje plage var sensommeren, hvor der var en invasion af hvepse, som åd godt og grundigt af lækkerierne....


Alt i alt blev der kun 5 liter solaris til gæring, og 5 liter rosé fordelt med 75% ortega og Zalas Perle, og 25% Rondo.

Her er så udbyttet for høståret 2019

Ikke prangende..


--------------------------------------------------------------------------------


Vingården blev etableret i maj 2017. En vingård i mikro størrelse med kun 60 planter fordelt således:


2 rækker Rondo

2 rækker Solaris

1 række  Ortega

1 række  Zalas Perle


I løbet af maj 2019 udvides med 20 Solaris planter. 


Håber at der i år 2019 bliver mulighed for lidt høst. Der satses på rosé og hvidvin som stillevin. Alt er på total begynderstatus, og er kun ment som en lille hobby, for at prøve om det er muligt at få noget drikkeligt ud af et "køkkenbordsbryggeri"

Kraftig sund 1. års Solaris.

Sommer 2018

Febr. 2019. Vinterbeskæring er i gang. Planterne er nu så kraftige, at vi vover at binde dem ned, og lade dem bære klaser.

Resultat af æblehøsten 2017

Forsøg på vin lavet på æbler. Opstartet okt. 2017 - er nu klar til flaskning maj 2018.